AUSZTRIA MEDVE-SZURDOK > KalandPark Túra !

 

*

Egynapos Kirándulás az Ausztriai Medve-Szúrdokhoz !

..link a képre

Időpont:..Máj.1.-Okt. 30.-ig egyénileg !

vagy csoportosan min. 6fő

jelentkezése esetén kisbusszal;

Ár: 12.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

az utazás költségeit,
az idegen és túra vezetést,

egyszeri főétkezést,
  a KalandPark-i belépőjegyet.

------
*

Indulás a Szálláshelyről

délelőtt 9 órakor !Ausztriában, Mixnitz település mellett található a Medve-szurdok (Barenschützklamm), a Hochlantsch-vidék egyik legszebb és leghosszabb vizes szurdoka, melyet közvetlen közelről élvezhetünk a kiépített útnak köszönhetően: létrák, hidak, stégek teszik teljesen biztonságossá és látványossá a túrát. Fél óra gyaloglás után - magunk mögött hagyva egy meredek emelkedőt - érjük el a szurdok bejáratát, ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek


200-300 méter magas sziklafalak között haladunk a hol mellettünk, hol alattunk zubogó patak völgyében. Ezernyi kisebb-nagyobb vízesés, fölénk tornyosuló sziklafalak látványának élvezetével haladunk a rögzített és korláttal ellátott, maximális biztonságot nyújtó lépcsőkön, létárkon és hidakon keresztül.

Lépcsős fahidakból összesen 164 darab! található a szurdokban.
A szurdokból kiérve egy igazi osztrák hüttéhez érkezünk, ahol megállunk pihenni és enni.Pihenés után tovább indulunk és egy kényelmes, lefelé kanyargó erdei úton leérünk a Teichalm-tóhoz. A buszunk már itt fog várni minket. Kedvünkre fürödhetünk (csónakázhatunk vagy vízibiciklizhetünk) a tóban. A strand melletti étteremben vagy hüttében ehetünk-ihatunk kedvünk szerint.

A busz 18 órakor indul vissza. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.A túra hossza kb. 7 km, szintemelkedő: 770 m.

A szurdok megmászása nem igényel különös felkészültséget, minimális állóképességgel mindenki teljesítheti.Akiknek ez sem elég: A szurdokból kiérve az hüttétől eltúrázunk az 1720 m magas Hochlantsch csúcsra, további 5 km és 500 méter szintkülönbség megtételével. A csúcs meghódítása után érkezve a tópartra.

Ajánlott felszerelés:

kényelmes, vízhatlan túrázásra alkalmas lábbeli
esőkabát
egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé
személyenként min. 1,5-2 liter folyadék
fürdőruha, törülköző, papucs (túrázás alatt a buszban hagyható)
BWCN > GASTRO & HOLISTIC MUSIC CLUB-SERVICE > Tel:++3670/941-1318...... E-mail: varytibor@gmail.com